BN De Stem - Urban Trail toont hardlopers achterkamertjes van Breda

images

Door het centrum van Breda werd zondag de KLM Urban Trail gehouden. Tijdens dit hardloopevenement rennen de deelnemers dwars door markante gebouwen en straten van de stad. De start en finish van de KLM Urban Trail bij brouwerij Frontaal voelt zondag meer aan als een festival dan een hardloopwedstrijd. Overal zitten mensen op terrasjes aan het bier en vanaf een podium klinken opzwepende deuntjes. ,,Het gaat bij de KLM Urban Trail niet om tijd of competitie”, weet ook projectmanager Bas de Greef.

Achterkant
Wel moet de tocht volgens hem de deelnemers de achterkant van de stad laten zien. Zo lopen zij onder andere dwars door de bioscoopzalen van Pathé, de redactie van BN De Stem en langs de boeken van De Nieuwe Veste. ,,Deelnemers kunnen onderweg zelf ook hun route veranderen en bijvoorbeeld besluiten om toch de 5 kilometer te lopen in plaats van 10.”

3000 Hardlopers
De grootse uitdaging bij het organiseren van de loop is volgens De Greef het meekrijgen van de bedrijven en instellingen. Hij rekent uit dat ondernemers die hun toko ter beschikking stellen toch een dikke 3000 hardlopers over de vloer krijgen. ,,Het helpt natuurlijk wel dat veel zaken zondagochtend sowieso dicht zijn en het is natuurlijk ook goede promotie.”

Gijs Veltman
Iets verderop is Gijs Veltman net klaar met de race. Ondanks al dat geloop ziet hij er nog best fris uit. ,,Ik heb de tocht samen met mijn zwangere vrouw gelopen en heb haar vooral ondersteund”, verklaart hij. Voor de rest heeft hij zich vooral vergaapt aan alle locaties onderweg. Vooral een BBQ-restaurant in de Belcrum heeft Veltman aangenaam verrast. ,,En dat geldt eigenlijk ook voor deze Frontaal Brouwerij bij de start, wat een fantastische plek om een biertje te drinken!”

Dit artikel is van BN De Stem: https://www.bndestem.nl/breda/urban-trail

KLM Urban Trail Breda 2022

Editie 2022 is succesvol afgesloten. Ren mee met onze andere KLM Urban Trails.

Lees meer