Eerste Breda Urban Trail overtreft alle verwachtingen

images

Onder prachtige weersomstandigheden verkenden ruim 2.000 lopers en loopsters vandaag Breda, tijdens de eerste Breda Urban Trail. Hiermee was het evenement uitverkocht.

Om 9:30 uur startten de eerste deelnemers bij het Chassé Theater aan een ware ontdekkingstocht door de stad. De route van iets meer dan 10 km voerde hen langs en door historische en culturele gebouwen in Breda. Zo werden o.a. Holland Casino, Mezz, het Oude Stadhuis, Centraal Station Breda, Pier15 Skatepark en De Koepel hardlopend verkend. Bij de finish op de Chassé Promenade werden alle lopers met een unieke herinneringsmedaille en een ontbijtpakket beloond.

“Ik heb tijdens mijn studententijd in Breda gewoond, maar toch ben ik bij veel locaties nog nooit binnen geweest. Het is ontzettend leuk om Breda tijdens een hardlooprondje opnieuw te ontdekken. Breda blijft zo toch ook een beetje mijn stad.” Aldus een 29-jarige loopster uit Rotterdam.

Onderweg konden de deelnemers volop genieten van de muzikale aankleding en activiteiten. “Prachtig dat wij met onze Watertoren Belcrum onderdeel kunnen zijn van dit loopfeest. We zijn blij dat wij een bijdrage konden leveren aan deze combinatie van sportiviteit en cultuur. Het is natuurlijk een unieke kans om onze monumentale toren én de stad Breda te promoten”. Aldus Ineke Spapé van SOAB Breda.

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op een zeer geslaagd evenement. Dariush Cyrroes, projectmanager van Golazo: “We zijn trots dat we op deze manier sport en cultuur in Breda hebben samengebracht en dat we zo veel afwisselende locaties konden aanbieden. Dat deze eerste editie met 2.000 deelnemers meteen uitverkocht was, smaakt naar meer. Voor volgend jaar kijken we naar een vernieuwd parcours en willen we Breda weer op een hele nieuwe manier laten zien.”

Urban Trail Series

De Breda Urban Trail is onderdeel van de Urban Trail Series. Eerder dit jaar werden Maastricht, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Zwolle al hardlopend ontdekt. Na Breda is het de beurt aan Eindhoven. De Eindhoven Urban Trail vindt plaats op zondag 10 december.

De KLM Urban Trail Breda was een echt pareltje!

Wat hebben we weer genoten dit weekend! Wil jij de foto's bekijken en het sfeerverslag lezen? Kijk snel op de ''vorige editie'' pagina!

Lees meer