Parcours

 

Sssshhhht, hier rijpt het parcours van ongeveer 10 km met locaties waar we doorheen gaan lopen! Stap voor stap maken we alle locaties bekend. De eerste locaties zijn al bekend.

Binnenkort komt hier de volledige parcourskaart

1. START/FINISH: CHASSÉ THEATER

Het prachtige Chassé Theater is de start- en finishlocatie van het evenement. Voor de start kun je hier je tas gratis achterlaten en je startnummer ophalen. We verzamelen buiten in de verschillende startwaves. De finish is in de grote zaal op het hoofdpodium! 

Het theater (1995), dat voornamelijk rood is van binnen, bevat 3 theaterzalen, 3 filmzalen en presenteert zo'n 500 theater voorstellingen en 3.400 filmvertoningen per seizoen.

3. MEZZ

Mezz is het podium voor live popmuziek en dance in Breda. Mezz is speciaal voor popmuziek gebouwd. ‘Hypermodern’ kopte de krant bij de opening. Een poppodium dat als een kunstwerk in het centrum van Breda is gestrand; als een walvis, zeggen ze.

4. GRAND THEATRE BOEKHANDEL

Wow! We gaan zondag 27 augustus door een rijksmonument hardlopen. Het Grand Theatre Boekhandel is het prachtige gebouw dat vroeger een theater en bioscoop was en nu wordt gebruikt als boekhandel. Neem hier zeker de tijd om rustig doorheen te lopen. De foto spreekt voor zich. Grietje Braaksma "Grand Theatre Boekhandel is het huis van verhalen. Ieder evenement dat we organiseren levert een nieuw verhaal op. We rijgen ze als pareltjes aan een lange ketting…"

5. BIBLIOTHEEK NIEUWE VESTE

Hier zijn we heel erg trots op! Bij de Breda Urban Trail kunnen we er natuurlijk niet omheen. De Nieuwe Veste is namelijk het centrum voor diverse kunstvormen gelegen in de binnenstad. Hierin staan 4 kunstrichtingen centraal: muziek, beeldende kunst, theater en dans. Na ongeveer 9,5 km lopen we via de hoofdingang door dit mooie gebouw.

6. OUDE STADHUIS

Wij lopen door misschien wel het oudste gebouw van de hele Urban Trail Series: het Oude Stadhuis van Breda! Dit pand is gebouwd in de 14e eeuw en wordt gezien als het 'symbool van de stad als een zichzelf besturend lichaam'. Er worden tegenwoordig nog trouwerijen gehouden en wij gaan door de trouwzaal lopen! Dus als je nog plannen hebt, dit is het moment...

7. GROTE MARKT

  • 1,9 km

Bij de Breda Urban Trail kunnen we natuurlijk niet om de Grote Markt heen. Het belangrijkste plein van de stad steken we na ongeveer 2 km over. Misschien staat er zelfs nog wat uitgaanspubliek langs de kant om aan te moedigen

9. TOLBRUG

  • 2,5 km

Weten jullie dat we een superhistorisch stukje in het parcours hebben opgenomen? Namelijk de Tolbrug! Tijdens de middeleeuwen, in de 14e eeuw, werd deze brug al gebruikt en was het tot lange tijd de enige grote brug van Breda. Zo, klein beetje geschiedenisles.

13. KARAOKEBAR AMEEZING

We gaan lopen door Karaokebar Ameezing! Dus warm niet alleen je beenspieren op, maar ook je stembanden!

14. VALKENBERG PARK

Een niet te missen locatie om op te nemen in het parcours is natuurlijk Valkenberg Park. Heel vroeger was het park de tuin van het Kasteel van Breda. Tegenwoordig is het vooral een prachtig park voor ontspanning, wandelen en fietsen. Dit gaat mooie plaatjes opleveren van onze fotografen!

17. DE STEK

Wanneer we door de wijk Belcrum lopen, kunnen we het niet laten om ook door STEK te lopen. STEK is een broedplaats voor kunstenaars en creatieve ondernemers. Je vindt er sinds de zomer van 2014 ateliers, winkeltjes, werkplaatsen, galeries en ja zelfs kantoorunits! Zin in!

18. BELCRUM BEACH

Nee je strandlaken mag je niet meenemen... maar het is alsnog wel heel erg leuk om over Belcrum Beach te lopen! Na ongeveer 6 km lopen we hier overheen.

19. PIER 15 SKATEPARK

Dit toffe indoor skatepark is een nieuwe aanwinst voor Breda. Normaal gesproken is Pier 15 skatepark is enkel toegankelijk voor skateboarders en inline-skaters. Maar bij hoge uitzondering mogen wij er doorheen lopen! Hier komen skateboarders bijeen om te oefenen en daarnaast worden er soms leuke feestjes georganiseerd. Loop door deze unieke locatie en misschien heb je geluk dat je een trick kunt bewonderen. 

20. BELCRUM WATERTOREN

Deze wordt ook tof! Na ongeveer 6 km lopen we dwars door én een rondje om de Belcrum Watertoren! De toren is gebouwd in de vroege jaren ’30 van de vorige eeuw. De opening was op 29 augustus 1935 en de toren was actief tot eind 1994. Het gebouw is 42 meter hoog. Maar geen zorgen hoor, we gaan niet naar boven. Wel mag je effe liggend op je rug bewonderen hoe hoog ‘hoog’ is…

22. CROSS JUMPS BREDA

Hoe gaaf is dit! We lopen/springen ook door Cross Jumps Breda. Het park heeft 320 m2 aaneengeschakelde trampolines. En wist je dat met Cross Jumps Fitness vooral buik en billen onder handen worden genomen.